2

Fryksdalens 3-dagars (GP)

Fryksdalens 3­-dagars hette förr Hammarö 3­-dagars, men har i år flyttar från Hammarö upp till Sunne. Loppet består av fyra etapper: Bergstempoprolog, tempolopp, GP­ lopp och avslutande linjelopp.

MCK Damelit hade denna gång bara en åkare till start, Moa Johansson. Trots det lyckades Moa ta hem totalsegern efter en hård kamp mot tempostarka norskan Thrunde Natholmen.

Etapp 3: GP

På lördag eftermiddag kördes den tredje etappen, ett GP­lopp. Moa ville såklart utmana om totalledningen, och satsade på en tidigt utbrytning. Det gick undan redan från start, och även Johanna Sömskar från Norberg var sugen på att bättra på positionen i totalen och gick loss tillsammans med Moa. De fick även sällskap av några herrjuniorer som startade samtidigt och körde på i hårt tempo för att få så stort avstånd ner till klungan som möjligt. Banan passerade dock ett tågspår, och mot slutet av loppet kommer ett tåg och utbrytningen får stanna under några minuter. Klungan kommer då naturligtvis i fatt, och det blir sedan lite oklarheter om klungan släpptes för nära utbrytningen när tåget hade passerat, vilket inte påverkar resultatet på själva etappen, men möjligen tiden i totalen.

Etappen avgörs i en lite förvirrad spurt, där några herrjuniorer svänger av in på ytterligare ett varv istället för att fortsätta på upploppet. Johanna Sömskar har dock huvudet på skaft och vinner etappen, med Moa återigen på en andra plats. Avståndet upp till Thrunde Natholmen har nu krympt till bara 15 sekunder.

Sponsorer

Team Hälso & Friskvård