924

Säsongen 2016

Nu är det höst, landsvägssäsongen är över och det är dags att sammanfatta säsongen 2016. Totalt har vi tagit 15 pallplatser, varav två segrar, nio andraplatser och fyra tredjeplatser. Vi har tagit två SM-medaljer, brons i lag i tempo och en silvermedalj på kortbane SM. Överlag är vi nöjda med säsongen, vi körde offensivt som vi gillar att göra, skapade utbrytningar och gav allt i spurterna. Det är alltid en utmaning att få ihop träning och resande till tävlingar då vi alla har ganska krävande heltidsjobb vid sidan av cyklingen, men vi har ändå visat att det går och haft grymt roligt under tiden!

Tyvärr kommer inte MCKs damelitlag synas ute på vägarna nästa säsong. Laget ligger tills vidare på is då flera av våra cyklister pausar och kommer ha annat för sig under 2017, och vi dessutom har saknar lagledare. Lägligt nog startar Göteborg Cycling Team inför 2017 även ett damlag där två av våra cyklister, Jeanette och Kristina, kommer att köra nästa år. Håll också utkik efter Mölndals talangfulla damjuniorer och ungdomar som utan tvekan kommer synas både i Sverige och utomlands.

Vi vill passa på att tacka alla som hjälpt oss under året: Camilla Larsson för hjälp med träningsupplägg och säsongsplanering, Mats Harring för hjälp med taktiksnack och servicebil på SM och SWE-cup, Henrik Östlund som byggt vår fina webbsida och självklart alla våra klubbkompisar i Mölndals CK hjälpt oss och som vi tränat och tävlat tillsammans med. Sist men inte minst våra sponsorer: Team HF som hjälpt oss med fystester, EPIC Travlegear och TEC components.

Moa Johansson

Vilken tävling var roligast och varför?

Fryksdalens 3-dagar riktigt rolig (och dramatisk!). Jag gillar ju etapplopp och med fyra ganska olika etapper passade det mig bra. Jag och Camilla (tränare) hade planerat denna som en prioriterad vårtävling för mig, med sikte på bra form och kanske seger. Fick hårt motstånd av en stark norska som körde väldigt bra på de första två etapperna (bergsprologen och tempot, men jag var inte allt för långt efter. Visste att GP och linje förmodligen skulle passa mig som är mer explosiv bättre en norskan, så satsade stenhårt på en utbrytning direkt på GP:t och kom loss med rejäl lucka till klungan. Sen blev det lite extra drama när alla fick stanna för ett tåg som passerade över banan, hade dom verkligen koll på hur många sekunder efter utbrytningen som klungan skulle släppas? Blev till slut så att sista linjeetappen skulle avgöra, och jag visste att om jag vann så fick jag fler än tillräckligt många bonussekunder oavsett var norskan slutade. Blev ett spurtavgörande där jag såg till att få bra position och gav sen allt på upploppet och vann! Den där blåa ledartröjan satt bra efter allt det.

Sen var ju förstås SM roligt också. Det är alltid kul att få tävla med storstjärnor som Emma Johansson och proffsen på startlinjen. Att det dessutom blev en topp-10 på linjeloppet var extra kul!

Vad är du mest nöjd med efter säsongen?

Att jag tog yterligare ett steg framåt som cyklist och hade en fantastiskt fin vårsäsong. Har också äntligen börjat få ordning på min tempoåkning, och lyckats undvika att konstant gå ut på tok för hårt varje gång. Också nöjd med att jag och Jeanette äntligen tog oss över till Danmark (Marcello Bergamo Cup etapp 1, etapp 2, etapp 3) och dessutom stod oss bra i hårt motstånd av aspirerande danska landslagsåkare och proffs. Det är ju knepigt att hinna med att ta sig neråt Danmark/Europa när man utöver cyklingen har ett krävande heltidsjobb.

Jeanette Arbjörk

Vilken tävling var roligast och varför?

Kortbane SM är den tävlingen som jag kommer ha starkast minne av efter denna säsong. Jag tog ett SM silver och blev intervjuad i direktsändning. Stor uppståndelse! Samtidigt kraschade Moa och det var väldigt trist. Bra och dåligt på samma gång.

Vad är du mest nöjd med efter säsongen?

Att jag har vågat ta för mig i klungan och ibland bara köra på utan att vara rädd för att åka av. Bättre satsa på en attack för mycket och åka av än att inte göra någon attack alls.

Annika Fredén

Vilken tävling var roligast och varför?

Fryksdalens 3-dagars var min första cykeltävling någonsin och det var kul att testa på grenarna och cykelsportens ups and downs.

Vad är du mest nöjd med efter säsongen?

Att jag hängde med och plockade poäng i Vänersborgs linje, vilket var första deltävlinen i SWE-cup, med hårt motstånd, och att jag närmade mig konkurrenterna i elitklass i slutet av säsongen.

Kristina Gårdman

Vilken tävling var roligast och varför?

Det har varit många roliga tävlingar under säsongen, alla på sitt sätt. Västboloppet var en kul och annorlunda tävling med mycket motgångar som regnigt/lerigt väder, krasch (tack och lov odramatisk sådan) i klungan mitt framför osv. Men framförallt kul att kunna vända det till något bra, kämpa och få till samarbeten med andra lag som ledde till bra upphämtning. Även Elisedals GP kommer jag ihåg som en kul tävling där vi verkligen fick till det i samarbetet sinsemellan i laget. Även vårt SM-brons i lagtempo var kul!

Vad är du mest nöjd med efter säsongen?

Jag är mest nöjd över att jag utvecklats som cyklist under min första elitsäsong, både styrkemässigt på cykeln men även taktiskt i de olika grenarna.

Sponsorer

Team Hälso & Friskvård