14
15
DNF
DNF

Lindberg Sport Løbet - Marcello Bergamo Cup Etapp 3

Den tredje och sista etappen av Marcello Bergamo Cup gick i Hammel, ytterligare ett öppet och blåsigt lopp kryddat med en brant knappa kilometern lång backe: Pøt Mølle, känd som Danmarks värsta. Jeanette och Moa var återigen med i den främre delen av fältet, medan Maja och Hanna tyvärr fick bryta loppet.

Klungan hade den här gången ingen lust att sitta i kantvinden och bli plågade av Team BMS BIRM, som i början av de första två etapperna. Redan efter tre kilometer kommer istället en rejäl attack där flera av cyklisterna som slåss om totalsegern går med. Moa sitter bra till långt fram i klungan och tar chansen att spurta ifatt och lyckas ansluta. Trots goda intentioner om att hjälpa till med dragjobbet gör det höga tempot upp i en ganska lång backe att hon får nöja sig med att sitta på hjul bakom två BMS BIRN-tjejer som tydligen har lagorder om att inte vara med och dra. Moa får sedan släppa utbrytargruppen över Pøt Mølle, men får därefter sällskap bakifrån av ytterligare en BMS BIRN-tjej och kan köra partempo i vinden hela andra varvet.

Jeanette har under tiden suttit kvar i klungan, men i slutet av andra varvet körs det på över Pøt Mølle och hon kommer loss tillsammans med några andra cyklister som alla är pigga på att köra. Strax innan sista varvet ansluter Jeanettes grupp till Moas. Kort därefter får gruppen syn på tätklungans följebilar och det blir riktig hårdkörning en kort bit, men man lyckas ansluta. Rikke Lønne, Team Cresents danska stjärna, attackerar och kommer loss solo (och vinner sen), därefter går ytterligare några cyklister loss, men resten av tätgruppen är i stort sett samlad in i mål. Jeanette försöker sig på en sen attack, men blir inhämtad och går i mål på 14:e plats. Moa får släppa i sista backen innan mål, men rullar in strax efter på 15:e plats.

Sammanfattningsvis har det varit tre riktigt roliga och lärorika dagar, mycket kantvind, tufft motstånd med i stort sett hela danska landslaget på plats och därutöver stora startfält med även starka tyska, norska och svenska cyklister.

Officiell resultatlista - Etapp 3

Sponsorer

Team Hälso & Friskvård